Rauman Rauhanpuolustajilla uutta toimintaa

Rauman Rauhanpuolustajilla uutta toimintaa

Rauman Seudun Rauhanpuolustajat piti vuosikokouksensa 29.3. Kokous ilmaisi huolensa Ukrainan tilanteesta ja rahan syytämisestä aseisiin maailmassa, jossa miljoonat näkevät nälkää.

Tavoitteena globaalin vastuunsa tuntevat kansalaiset

 

Rauman Seudun Rauhanpuolustajat, joka on Suomen Rauhanpuolustajien jäsenjärjestö, piti vuosikokouksensa 29.3.2014. Puheenjohtajaksi valittiin Tanja Virtanen ja toimikuntaan 6 yhdistyksen jäsentä.

Kannanotossaan yhdistys on huolissaan Ukrainan tilanteesta ja toivoo kaikkia osapuolia asettumaan neuvottelupöytiin. Pitää luopua kaikenlaisesta uhittelusta ja sotilaallisella voimankäytöllä uhkailusta. Kriisin ratkaisussa on käytettävä diplomaattisia keinoja.

Suomen tulee toimia puolueettomana rauhan edistäjänä myös Euroopan unionissa ja Suomen tulee pysyä Naton ulkopuolella. Sotaa käydään liian monessa paikassa maailmassa, ja myös USA ja EU ovat syyllistyneet tavoittelemaan sotilasmahdin asemaa. Rauhanpuolustajat kehottaa valtioita pureutumaan sotien syihin, joita ovat köyhyys, eriarvoisuus ja alistaminen.

Maailman maat käyttävät 1738 miljardia dollaria aseisiin, alle 4%:lla tästä summasta poistettaisiin nälänhätä maailmasta.

Rauman Seudun Rauhanpuolustajat kutsuu kaikkia rauhantahtoisia ihmisiä mukaan toimintaansa muuttamaan maailmaa.