MIELENOSOITUS 2.8.: GAZAN POMMITUSTEN LOPUTTAVA

MIELENOSOITUS 2.8.: GAZAN POMMITUSTEN LOPUTTAVA

La 2.8.14 klo 15 Eduskuntatalo, Helsinki.
Järjestäjä: Suomen Palestiinalaisten Siirtokuntayhdistys ry

Kolmen israelilaisnuoren kuolemasta on lähtenyt käyntiin järjetön kostonkierre, jossa surmansa ovat saaneet ihmiset, jotka eivät liity mitenkään tapaukseen. Rauha Lähi-idässä on entistä kauempana ja siitä kärsivät eniten tavalliset kansalaiset.

Israel jatkaa iskujaan Gazaan. Tähän mennessä yli 1130 palestiinalaista on kuollut ja jopa yli 6000 loukkaantunut. YK arvioi, että yli 80 % Gazassa kuolleista on siviilejä.

Israel käskee gazalaisia pakenemaan, mutta heillä ei ole pakopaikkaa. Kumpikin Gazan uloskäynneistä on suljettu. Tähän mennessä Israel ei ole välittänyt siitä, että sille on etukäteen kerrottu sen kohteissa olevista siviileistä. Viimeksi 29.–30.7. välisenä yönä Israel iski YK:n alaisen palestiinalaisten pakolaisjärjestön UNRWA:n koulua, jossa yöpyi yli 3000 ihmistä. Ainakin 15 ihmistä kuoli ja sata haavoittui. UNRWA:n johtaja Pierre Krähenbühl tuomitsi iskun jyrkästi ja kertoi järjestön ilmoittaneen Israelille 17 kertaa koulun sijainnin ja sen, että koulu toimi hätämajoitustilana.

Vaadi kanssamme rauhan ja ihmisarvon kunnioittamista. Vaadimme, että Israel lopettaa sotilaalliset toimensa välittömästi.

Mielenilmaus lähtee Eduskuntatalolta klo 15.00.