Lapin Rauhanpuolustajat: Ei EU:n armeijalle

Lapin Rauhanpuolustajat: Ei EU:n armeijalle

Lapin Rauhanpuolustajat toteaa kannanotossaan, että ”EU:n viimeaikainen pakotepolitiikka on osoittanut, että Suomen mahdollisuus itsenäisesti toimia yhteistyössä naapurimaiden kanssa on rajoittunut. Olisi kohtalokasta, jos menettäisimme mahdollisuuden itsenäisesti päättää sodasta ja rauhasta.” 

Lapin Rauhanpuolustajat 9.3.2015:

Ei EU:n armeijalle

Lapin Rauhanpuolustajat ovat tyrmistyneinä kuulleet, että EU:n komission puheenjohtaja ehdottaa unionille yhteistä armeijaa. Presidentti Niinistö ja puolustusministeri Haglund ovat antaneet tukensa ajatukselle.
Muistamme, kuinka Ranska ja monet muut EU:n maat pommittivat Libyaa äskettäin. Nyt Libya on sekasorrossa.
Demokratiaa ei voi rakentaa väkivalloin. Demokratian olemus tarkoittaa, että kaikilla on tasavertaiset mahdollisuudet vaikuttaa. EU ei ole demokratian vaan rahan ehdoilla tehty unioni. Kun me joudumme palvelemaan rahaa, se tarkoittaa tiukennusta arjessa. Eivät ”markkinat” hyväksy sitä, että arjen turvallisuudesta huolehditaan suunnitellessamme työelämää ja yhteiskuntaa palveluineen, tulojakoinen ja velvollisuuksineen.
EU:n viimeaikainen pakotepolitiikka on osoittanut, että Suomen mahdollisuus itsenäisesti toimia yhteistyössä naapurimaiden kanssa on rajoittunut. Olisi kohtalokasta, jos menettäisimme mahdollisuuden itsenäisesti päättää sodasta ja rauhasta. EU:n toimet ovat osoittaneet, ettei se ymmärrä Suomen asemaa Venäjän rajanaapurina.
Me Lapin Rauhanpuolustajat emme halua, että EU päättää puolestamme. Vastustamme EU:n yhteistä armeijaa. Se olisi myös keino liittää Suomi Natoon, mitä emme hyväksy.
Mitkä ovat EU:n arvot ja miten ne ilmenevät? Siitä on syytä keskustella.