Ale!

Selin, Tove & Vainio, Kristiina (toim.)

Vaaleilla harvainvaltaan – demokratian tila Aasiassa

26.00  3.00 

tuotetunnus (SKU) 978-952-01-0456-6

Länsimaisperäinen demokratia vaaleineen ja puolueineen ei etene Aasiassa – kun teatterimaisissa vaaleissa äänet kerää niitä ahkerimmin ostanut tai opposition hiljaiseksi nujertanut taho.

Filippiineillä ja Kambodzhassa vallanpitäjät manipuloivat vaaleja ja pelott elevat oppositiota. Aasian suurimmassa demokratiassa, Intiassa, surmataan alkuperäiskansaa. Vaikka Kiina ja Vietnam kokeilevat pienimuotoista ruohonjuuridemokratiaa, on toisinajatt elu edelleen jyrkästi kiellett y.

Toisaalta kansanliikkeet Nepalissa, Filippiineillä, Indonesiassa ja Thaimaassa ovat onnistuneet syrjäytt ämään vallanpitäjät. Onko kansalaisyhteiskunnan vahvistamisessa toivoa ja millainen kansalaisliikkeiden strategia olisi järkevin esimerkiksi Vietnamissa?

Suomen- ja englanninkielinen kirja valottaa demokratian tilaa ja paikallisia ratkaisuja Aasiassa. Se on oiva käsikirja lyhyiden uutisten taustoittamiseen.

Kirjoittajina Saleh Abdullah, Pekka Borg, Minna Hakkarainen, Ville-Veikko Hirvelä, Timo Kuronen, Joona Pietarila, Indra Adhikari, Uddhab Pd. Pyakurel ja Marko Ulvila, Taru Salmenkari, Tove Selin, Tapio Tamminen, Kalle Sysikaski ja Ko Ko Thett.

Tuotanto: Into Kustannus
Kustantaja: Rauhanpuolustajat & Like

Kirjan nimi englanniksi Oligarchy by Elections – the State of Democracy in Asia.

Tekijä: Tove Selin ja Kristiina Vainio (toim.)
Alkuteos:
Suomentanut:
217 s.
nid.
ISBN: 978-952-01-0456-6
ilm.  5/2010