Ale!
unelmia_maailmasta_1329483535

Outi Hakkarainen

Unelmia maailmasta

3.00 

tuotetunnus (SKU) 951578753X

Kehitysmaaliikkeen pioneerit kertovat kirjassa kansainvälisen solidaarisuuden synnystä sotien jälkeen. Kuuskytluvun radikaalit avaavat ikkunan oman aikansa kapinaan imperialismia vastaan. Mukana on myös arvioita seuraavilla vuosikymmenillä voimakkaasti laajentuneesta kehitysyhteistyöstä, pohdintoja arjen solidaarisuuden monista haasteista sekä kertomuksia vuosituhannen lopun sukupolven unelmista ja toiminnasta.

Unelmia maailmasta on osa Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen ja sen intialaisten yhteistyökumppanien välistä yhteistyötä, joka haastaa perinteisen tavan tehdä kehitysyhteistyötä. Tavoitteena on pohjoisen ja etelän välisten suhteiden demokratisointi. Unelmia maailmasta on yhteistyön ensimmäinen suomenkielinen julkaisu.

Unelmia maailmasta on monimuotoinen ja ihmisläheinen kirja, joka antaa lukijoilleen tilaisuuden tutustua solidaarisuuteen sitoutuneisiin suomalaisiin, joille kehitysmaiden ihmiset ja kulttuurit eivät ole epämääräinen uhka, vaan ystävyyden, kiehtovan kulttuurisen erilaisuuden ja elämän rikkauden lähde.

Unelmia maailmasta on kirja idealismista, joka edelleenkin elää vahvana yhteiskunnassamme. Se syventyy perustaviin yhteiskunnallisiin kysymyksiin ja avaa uusia näkökulmia niin globalisaatiokeskusteluun kuin suomalaisen kulttuurin tilaan.

Kirja painettu Intiassa.

Tekijä: Outi Hakkarainen, Miia Toikka, Thomas Wallgren (toim.)
184 s.
sid.
ISBN: 951-578-753-X
ilm. 1/2000