Ale!

Tove (toim.) Selin,

Tiikerit tuhon tiellä – Kaakkois-Aasian ympäristöongelmien syyt ja seuraukset

20.00  2.50 

tuotetunnus (SKU) ce0e1924ea07

Tiikerit tuhon tiellä -kirja analysoi Kaakkois-Aasiaa vaivaavien keskeisten ympäristöongemien syitä ja tarkastelee niiden vaikutuksia alueen ihimisten elämään ja luonnon monimuotoisuuteen.

Aihetta käsitellään monitieteelisesti ja monipuolisesti ottaen huomioon niin ympäristöongelman luonnontieteelliset kuin poliittis-taloudelliset selitykset. Kirjan lopputulosten perusteeella näyttääkin siltä, että keskeinen tekijä ongelmien synnyssä, toistaiseksi harvemmin niiden ratkaisuissa, on länsimaiset toimijat ja läntinen modernisaatiomalli. Kirjassa kiinnitetään erityisesti huomioita suomalaisiin ja pohjoismaisiin toimijoihin. Kirja on saanut rahoituksen suurelta osin Ulkoministeriön kehitysyhteistyösaston tiedotustuesta.

Kirja alkaa thaimaalaisen buddhalaisen nunnan, Sikkhamat Chindan saarnalla buddhalaisesta ympäristökäsityksestä. Buddhalaisuus korostaa ehkä muita valtauskontoja enemmän ihmisten omaa vastuuta ympäristön tilasta. Seuraavaksi Indonesiassa asuva FM Anu Lounela kuvaa viimeaikaisen vallanvaihdon merkitystä Indonesian metsäpolitiikassa ja metsien kovassa häviämistahdissa.
Lounela valmistelee väitöskirjaa Indonesian maakysymyksestä.

Tekijä: Tove Selin (toim.)
244 s.
nid.
ISBN: 951-578-961-3
ilm. 4/2002