Ale!

Kerstin Jokisalo-Neumann (toim.)

Serbia: tähtäimessä turvattu tulevaisuus

11.90 

tuotetunnus (SKU) 978-952-01-1200-4

Millainen on Miloševićin jälkeisen Serbian historiallinen, poliittinen ja yhteiskunnallinen kehitys?
Miten tavalliset kansalaiset ovat kokeneet maan kipeän matkan Jugoslavian hajoamissodista nykypäivään? Miten tämä kehitys heijastuu maan nykyisessä yhteiskunnallis-poliittisessa kehityksessä ja tavallisten ihmisten näkemyksissä?
Millainen on EU-neuvotteluja käyvä Serbia?

Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia tässä teoksessa. Dosentti Teuvo Laitila analysoi, miten Serbia on eurooppalaisessa keskustelussa määritelty 1900-luvun alusta nykypäivään. Professori Todor Kuljić käsittelee ajan- kohtaista keskustelua Titon roolista tämän päivän Serbiassa. Professori Dieter Segert valottaa maan vaikeaa tietä kohti demokratiaa ja vertaa Serbian demokratiaprosessia muiden Itä-Euroopan maiden kehitykseen. Tutkijat Simone Polic-Tögel ja Angela Wieser käsittelevät maan kehityksen nykyvaihetta ja analysoivat Kosovo-konfliktia ja sen vaikutuksia nykypäivän politiikkaan ja erityisesti EU-jäsenyysneuvotteluihin.
Serbian kehityksen historiallista, yhteiskunnallista ja poliittista analyysia täydentävät tavallisten serbialaisten elämäntarinat, jotka avaavat muistitiedon ja mielipiteiden avulla raikkaan moniäänisen näkymän Serbian nyky-yhteiskuntaan.

Tekijä: Kerstin Jokisalo-Neumann (toim.)
Suomentanut: Ilona Nykyri ja Kerstin Jokisalo-Neumann
254 s.
nid.
ISBN: 978-952-01-1200-4
ilm.  11/2014