Ale!

Pussy Riot

Pussy Riot! Punkrukous vapauden puolesta

0.00 

Varasto loppu

tuotetunnus (SKU) 978-952-01-0889-2

LOPPUUNMYYTY

Osa Pussy Riot -ryhmän jäsenistä esitti helmikuussa 2012 moskovalaisessa kirkossa lyhyen performanssin, jossa Neitsyt Mariaa rukoiltiin vapauttamaan Venäjä Vladimir Putinista. Tästä alkoi tuorein venäläisen ­oikeuskoneiston ja hallintomallin mielivaltainen näytelmä, jota seurataan koko sivistyneessä maailmassa yhä edelleen.

Punkrukous vapauden puolesta kokoaa yhteen Pussy Riotin vangittujen jäsenten kirjeitä ystävilleen, ­Pussy Riotin nimissä tehtyjä julkilausumia ja kirjeitä mm. Venäjän ortodoksisen kirkon patriarkalle, otteita oikeuden pöytäkirjoista sekä puolustusasianajajien ja syytettyjen loppulausunnot. Asiatekstejä rytmittävät Pussy Riotin punkrunot, ja kirjan päättävät eräiden tunnettujen taiteilijoiden kannanotot ryhmän ja taiteen vapauden puolesta.

Kirjoitukset todistavat karmivasti Venäjän oikeusvaltion rappiota ja sortokoneiston järjestelmällistä vahvistamista. Oikeus hallinnon arvosteluun ja rakentavaan kritiikkiin on tukahdutettu ­tehokkaasti. Kolmesta nuoresta naisesta on tehty varottava esimerkki täysin Venäjän lakien vastaisesti. Heitä syytetään ihmisten uskonnollisten tunteiden loukkaamisesta. Ironista on, että vangitut naiset ovat tunnustuksellisia ortodokseja.

Pussy Riot on venäläinen feministinen, poliittisten aktivistien muodostama kollektiivi ja punkbändi. Se on kiinnittänyt huomiota naisten asemaan Venäjällä, Putinin diktaattorimaisiin otteisiin, duuman vaalien väärennettyihin tuloksiin ja muihin epäkohtiin. Elokuussa 2012 kolme ryhmän jäsentä, Maria Aljohina, 24, Jekaterina Samutševitš, 30 ja Nadežda Tolonnikova, 23, tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Lokakuussa Samutševitšin tuomio muutettiin ehdolliseksi.

Tekijä: Pussy Riot
Alkuteos: Pussy Riot! A Punk Prayer for Freedom
Suomentanut: Kirsi Luoma
148 s.
nid.
ISBN: 978-952-01-0889-2
ilm. 1/2013