Ale!

Buxton, Nick & Hayes, Ben (toim.)

Ilmastonmuutoksen voittajat ja häviäjät – Sotateollisuus ja suuryhtiöt muovaavat lämpenevää epätasa-arvon maailmaa

18.20 

Vain 1 varastossa

Samaan aikaan kun tiedemiehet ja kansalaiset seuraavat huolissaan ilmastonmuutoksen mukanaan tuomia valtavia ongelmia, suuryhtiöt ja sotilaat näkevät sen tuovan lähinnnä uusia haasteita, joista hyötyä.

Heille sulavat jäätiköt tarkoittavat mahdollisuutta hyödyntää uusia fossiilisten polttoaineiden lähteitä, rajoja joita täytyy turvata ilmastopakolaisilta, sosiaalisia konflikteja hallittaviksi ja hajoavia valtioita, joiden kehitykseen puuttua sotilaallisesti. Maailman eliitit ovat alkaneet ottaa vakavissaan tieteellisen näytön ilmaston lämpenemisestä, mutta ovat samalla huolissaan luonnonvarojen ja globaalin kaupan hallinnasta. Miten säilyttää valta-asemansa maailmassa, joka on pikkuhiljaa dramaattisesti muuttumassa ilmastonmuutoksen mukana?

Kirja paneutuu kriittisesti näihin kylmiin strategioihin ja näkemyksiin. Tekijät katsovat myös kolikon kääntöpuolta: globaalin eliitin oikeutus on ennennäkemättömän paineen alla, ja yhteisöt vastustavat niiden pyrkimyksiä ja yrittävät luoda ekologisesti ja sosiaalisesti oikeudenmukaisia malleja energiavarojen, ruuantuotannon ja vesivarojen hallintaan.

Ilmastonmuutoksen kourissa oleva maailma tarvitsee kipeästi keinoja sopeutuakseen uuteen todellisuuteen, joka tulee muuttamaan meidän kaikkien arkipäivää.

Ilmastonmuutoksen voittajat ja häviäjät on kokoelma merkittävien asiantuntijoiden, tutkijoiden, toimittajien ja kansalaisaktivistien puheenvuoroja keskusteluun maailman kohtalosta valtavien muutosten edessä.

Nick Buxton & Ben Hayes (toim.)
Alkuteos: The Secure and the Dispossessed
Suomentanut: Kirsi Luoma
400 s.
nid.
ISBN: 978-952-01-1518-0
ilm. 10/2016