Ale!

Pekka Martin

Euroarmeija, Nato vai itsenäinen puolustus?

3.00 

Varastossa

tuotetunnus (SKU) 1023dbe8a332

Ollaanko EU:sta kehittämässä kriisinhallinnan varjolla suurvaltaa, jolla on oma armeija? Miksi sellainen kehitys ei olisi toivottavaa? Mikä on Naton rooli Euroopassa? Entä mikä valinta olisi Suomelle turvallisin? Muun muassa näitä kysymyksiä käsittelee tämä sosialidemokraattisen liikkeen pitkäaikaisen vaikuttajan Pekka Martinin teos.

Martin käy puheenvuorossaan läpi yli 10 vuotta jatkuneen kehityksen, jonka kuluessa Suomea on pienin askelin hivutettu yhä lähemmäs sekä Yhdysvaltojen johtamaa sotilasliitto Natoa että EU:n yhteistä puolustusta. Kuinka tapahtumien vyöry on edennyt ja miten poliittiset johtajat ovat muutelleet kantojaan?

Martin ottaa samalla väkevästi kantaa Suomen liittoutumattomuuden puolesta ja vastaa Naton kannattajien tärkeimpiin argumentteihin. Hän muistuttaa, että on vain yksi kansa, jonka etujen mukaista on aina puolustaa Suomea: suomalaiset. Kansainvälisen politiikan perusasiat eivät ole muuttuneet, ja vain liittoutumaton maa voi pysyä suurvaltojen eturistiriitojen ulkopuolella.

Pekka Martin (1923–2004) oli SDP:n toimitsija, piiriisihteeri, sihteeri puoluetoimistossa, Työväen Urheiluliiton (TUL) järjestösihteeri, toimitusjohtaja ja puheenjohtaja, Sos.-dem. Liiton (TPSL) II puheenjohtaja sekä veikkausjohtaja.