Vaalipaneeli: Pitääkö robottiaseet kieltää? • Tampere

Päiväys ja aika
20/03/2023
13:30 - 15:00


Robottiaseteemainen vaalipaneeli rantautuu tällä kertaa Tampereelle. Eduskuntavaaliehdokkaat keskustelevat autonomisista asejärjestelmistä, automatisoidun päätöksenteon ongelmakohdista ja kansainvälisen sopimuksen mahdollisuuksista. Samalla kysytään, pitääkö robottiaseet kieltää.

Tapahtuma järjestetään ma 20.3.2023 kello 13.30–15.00 kokouskeskus Puistotornin viidennessä kerroksessa Miina-kabinetissa (Hämeenpuisto 28).

Sinne on esteetön pääsy Hallituskadun puolen porttikongin kautta. Voit osallistua tapahtumaan myös etänä. Paneelin alussa on lyhyt asiantuntija-alustus, minkä jälkeen panelistit pääsevät juontajan saattelemana keskustelemaan aiheesta.

Panelisteina ovat Merve Caglayan (Vihr.), Liban Sheikh (Vas.), Sebastian Lohja (Kok.), Miina-Maija Simonen (Kesk.), Saana Kuusipalo (SDP), Riikka Pöntinen (FP) ja Petra Packalén (SKP).

Tapahtuman järjestää Stop Killer Robots Finland, eli robottiaseiden kieltämistä edistävä verkosto Suomessa. Verkoston jäseniä Suomessa ovat Rauhanliitto, Sadankomitea, Tekniikka elämää palvelemaan, Rauhanpuolustajat ja Naiset rauhan puolesta. Suomen verkostossa toimii myös muita järjestöjä, tutkijoita ja yksityishenkilöitä.