Uudenkaupungin rauhasta 300 vuotta, Uusikaupunki

Päiväys ja aika
15/08/2021
15:00

Tapahtumapaikka
Kulttuurikeskus Cruselli


Uudenkaupungin rauhan solmimisesta on kulunut 300 vuotta.

Rauhanpuolustajat järjestää tapahtuman

HISTORIAN KOKEMUKSISTA OPPIEN TURVALLISTA TULEVAISUUTTA ETSIMÄSSÄ

sunnuntaina 15. elokuuta 2021 klo 15 alkaen Uudenkaupungin Kulttuurikeskus Crusellissa

Filosofian maisteri Kari Paasonen alustaa aiheesta Turvallisuus ja asevarustelu. Paasonen on tutkija rauhan ja turvallisuuden ajatushautomo SaferGlobessa ja väitöskirjatutkija Tampereen yliopiston rauhan- ja konfliktintutkimuskeskuksessa TAPRIssa. SaferGlobessa Paasonen on perehtynyt erityisesti asekauppaan ja asevalvontaan. Hänen väitöskirjansa käsittelee työttömyyden ja poliittisen väkivallan välistä suhdetta.

Erikoislähettiläs Heikki Talvitien alustuksen aiheena on Rauhanomaisen rinnakkainelon tulevaisuudennäkymät ja edellytykset historian kokemusten valossa. Erikoislähettiläs Talvitie on tehnyt elämäntyönsä diplomaattina. Häneltä on ilmestynyt useita kirjoja, joista viimeisin on viime vuonna ilmestynyt Suomi konjuktuurien vanki

Rauhanliikkeen näkökulmia esittelee Suomen Rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja Teemu Matinpuro, joka myös jakaa keskustelupuheenvuoroja.

Tilaisuuden jälkeen klo 18 alkaa rauhankonsertti, jossa esiintyy rauhanaktiivinakin tunnettu ja monien ikivihreiksi nousseiden laulujen tulkki Liisa Tavi. Laulaja-lauluntekijä palaa lavoille muutaman vuosikymmenen hiljaiselon jälkeen yhdessä pianisti Arto Piispasen kanssa. Kauneimmat ja koskettavimmat laulut meidän monien nuoruudesta osoittavat voimansa myös tässä ajassa. Illan aikana kuullaan Tavin klassikkolauluja kuten Elämälle kiitos, Jäähyväiset aseille, Seison torilla, Mustat kyyneleet, Kuinka paljon ihminen tarvitsee maata ja Lasta ei saa tukuttaa.
Liput: 15 €

Tilaisuuden järjestäjä Suomen Rauhanpuolustajain Uudenkaupungin yhdistys ry toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi rauhan kaupunkiiin!

Katso tästä samalla viikolla pidettävän Rauhan symposiumin ohjelma.