United for Ukraine – United for Peace • Helsinki

Päiväys ja aika
24/08/2023
18:30 - 20:30


Torstaina 24.8. on Ukrainan itsenäisyyspäivä. Kirkko Helsingissä, Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry ja Mothersforpeace ry järjestävät silloin tapahtuman yhteistyökumppaneinaan Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto.
Tilaisuus käynnistyy Kansalaistorilta, josta kaupunkilaisten muodostama auringonkukkakulkue lähtee liikkeelle kohti Helsingin Tuomiokirkkoa kello 18.30. 🌻

 

Kulkue kulkee Kansalaistorilta Mannerheimintielle, Aleksanterinkadulle ja Fabianinkadun kautta Kirkkokadulle, josta se saapuu Tuomiokirkon ylätasanteelle. Kolmen sepän patsaalta lähtien kulkue etenee Tuomiokirkolle asti hiljaisena kulkueena antaen kukkien ja Ukrainan lippujen puhua puolestaan.

Tilaisuus huipentuu näyttävästi Tuomiokirkon portaille ja Senaatintorille, jossa on ohjelmassa puheita ja musiikkiesityksiä.

Tilaisuuden juontaa toimittaja Baba Lybeck.

Auringonkukka on Ukrainan kansalliskukka. Järjestäjät toivovat, että mahdollisimman moni tilaisuuteen osallistuva kantaisi mukanaan auringonkukkaa. Myös järjestäjät jakavat kukkia Kansalaistorilla klo 18.15 alkaen ja Senaatintorilla klo 19.

Tapahtuma Facebookissa