Rauhan työpaja – startti vuoden 2023 rauhantyölle! Helsinki

Päiväys ja aika
21/01/2023
10:00 - 14:45


HUOM. Uusi sijainti ja kellonaika!!!

Uusi vuosi, uusi toivo!

Ydinaseet saatiin vuosikymmenten jälkeen kiellettyä kansainvälisellä sopimuksella, ja su 22.1.2023 se on ollut voimassa 2 vuotta.

Kaikki valtiot eivät siihen ole kuitenkaan vielä liittyneet, ei ydinasevallat tai Suomi ja Ruotsi. On tehtävä työtä, että sopimukseen saataisiin kaikki mukaan! Lisäksi maailmasta on tullut epävakaampi juuri kun ihmiskunnan tulisi pystyä yhä tiiviimpään yhteistyöhön yhteisten ongelmien, kuten ilmastonmuutoksen ratkaisemiseksi.

Vastauksena tähän rauhanjärjestöt järjestävät yhteisen tapahtuman Helsingissä. Kutsumme Sinut lauantaina 21.1. klo 10.00–14.45 puhumaan rauhantyön ja aseidenriisunnan mahdollisuuksista ja tarpeesta vuonna 2023 – ja juhlistamaan ydinasekieltosopimuksen 2-vuotissynttäreitä rauhanpuheen ja kakun voimin!

Paikkana on Helsingin Baptistiseurakunnan tilat ja sali osoitteessa Erottajankatu 1–3 A , toinen kerros.

Ohjelma:

Klo 10 avaus
Klo 10.15–11.30 Paneelikeskustelu

– Rauhanpoliittinen tilannekuva: keskustelijoina mm. Markku Kangaspuro, Leena Eräsaari ja Arja Alho.

– Voidaanko saada Suomi liittymään ydinasekieltosopimukseen ? Miten saada aikaan eurooppalaista ja suomalaista rauhanpolitiikkaa, mitä elementtejä sellaisessa pitäisi olla? Miten reagoida rauhanaktiiveina militaristiseen puheeseen ja siihen uskoon että sotilaallisesti voidaan varjella rauhaa? Tämä osio striimataan (linkki laitetaan myöhemmin tapahtumaan ja järjestäjien nettisivuille)

– Työryhmätyön esittely lopussa lyhyesti

Klo 11.30–12.15 Leipää, keittolounas ja ydinaseriisuntakakku!

Klo 12.15–14.15 Rauhan työpaja
– Alustus kolmesta eri rauhantyön aiheesta. Jakaannumme sitten kolmeen työryhmään työstämään aiheita eteenpäin. Lopuksi ryhmien välinen loppukeskustelu.
– Aiheet ja alustajat:
1) Ydinaseriisunta (Claus Montonen, ICAN)
2) Ympäristö ja rauha (Olli Tammilehto, vapaa kirjoittaja)
3) Aseeton vastarinta (”siviilien puolustus”) konfliktien ratkaisijana (Jyry Virtanen, AKL)
– Työpajan tarkoituksena on toimia matalan kynnyksen keskustelufoorumina ja löytää uusia tai mielenkiintoisia näkökulmia sekä suunnitella toimintaa olemassa olevan maailmantilanteen vakauttamiseksi kestävällä tavalla.
Klo 14.15–14.45 Yhteinen lopetus
– Suuntaamme katseemme, miten saada mm. tulevissa vaalikeskusteluissa (eduskuntavaalit huhtikuun alussa ja presidentinvaalit 2024) rauhan kysymystä ja sitä lähellä olevia teemoja kuten kestävä kehitys osaksi julkista keskustelua. Mitä toimia vaaditaan seuraavaksi?
Tapahtuma on maksuton ja sinne on vapaa pääsy.
Tervetuloa mukaan!

Järj: Suomen Rauhanpuolustajat, Suomen Rauhanliito – Finlands Fredsförbund , Helsingin rauhantoimintaryhmä ja Vapaus Valita toisin

P.S. Katso Helsingin rauhantoimintaryhmän järjestämä ”Ydinaseeton Suomi” paneelikeskustelu kesäkuulta 2022: https://youtu.be/EGxLbTquWFE

 

Tapahtuma on maksuton ja sinne on vapaa pääsy.

Tervetuloa mukaan!

Tapahtuma Facebookissa.