Rauha Ukrainaan – Venäjä ulos ja vastuuseen

Päiväys ja aika
25/02/2023
13:00 - 16:00


Rauhanjärjestöjen rauhanmielenosoitukset 25.2. kello 13

 
Vaadimme Eurooppaan rauhaa. Venäjän on välittömästi lopetettava laiton hyökkäyksensä ja poistuttava Ukrainasta. Venäjä on saatettava vastuuseen YK:n peruskirjan vastaisesta hyökkäyksestään, tekemistään sotarikoksista ja aiheuttamastaan tuhosta. Venäjän kansalaisyhteiskuntaa ja demokratiakehitystä on tuettava. Haluamme, että Suomi ja maailman valtiot etsivät aktiivisemmin tehokkaita keinoja sodan lopettamiseksi ja rauhan edistämiseksi.

Ukrainan ja muiden sotien uhreja ei saa unohtaa eikä jättää yksin. Muistamme tämän sodan kymmeniätuhansia viattomia uhreja yhteisessä mielenilmauksessa. Tule ja tuo mukanasi laulu- ja huutoäänesi sekä rauhanmerkit!

HELSINKI:
Lähtöpaikka Kansalaistori, josta marssitaan Venäjän suurlähetystön eteen Tehtaankadulle.

TAMPERE:
Keskustori.

MIELENOSOITUKSEN PELISÄÄNNÖT:
• Lapset ovat tervetulleita mukaan ja pyydämme huomioimaan heidät.
• Kaikki osallistujat kielestä, kansallisuudesta tai identiteetistä riippumatta ovat tervetulleita.
• Mielenosoitus on rauhanomainen. Myös sanallisesti ja symbolisesti, eli esimerkiksi toisten fyysistä vahingoittamista ei saa vaatia, nukkeja ei roikoteta tai polteta mitään esineitä.
• Kritisoimme Venäjän hallintoa, mutta emme ole venäläisiä vastaan. Sotatoimiin osallistuvia venäläisiä ja Venäjän sotatoimia aktiivisesti tukevia saa kritisoida.

• Tilaisuudet ovat ei-poliittisia eikä puhujiksi oteta poliitikkoja tai eduskuntavaaliehdokkaita, mutta he ovat tervetulleita muuten mukaan.

Tapahtuman ohjelma päivitetään mm. Facebookiin.

Järjestäjät:
Aseistakieltäytyjäliitto (AKL), Rauhanliitto, Rauhanpuolustajat ja Sadankomitea.