Rauha Ukrainaan – sopimalla, ei sotimalla! Helsinki ja Joensuu

Päiväys ja aika
14/02/2022
17:00 - 18:00


• Rauhanmielenosoitus maanantaina 14.2.2022 kello 17 Helsingissä Tehtaankatu 2:ssa Pyhän Henrikin kirkon edustalla sijaitsevalla aukiolla
• Joensuussa kello 17 Torilavan edessä

 

Sotajoukot liikkuvat Ukrainassa ja sen ympäristössä, kansainvälinen jännite kasvaa jatkuvasti. Suomessa media ja kansalaiskeskustelu on tulvillaan huolta sodan uhasta Euroopassa. Samaan aikaan tavallinen kansa kaikissa maissa haluaa rauhaa ja että rajat olisi helppo ihmisten ja kaupan kulkea, ei sotilaallisen konfliktien ja uhittelun näyttömöitä. Ristiriitoihin ei ole olemassa sotilaallista ratkaisua.

Aseistakieltäytyjäliitto, Rauhanliitto, Rauhanpuolustajat ja Sadankomitea järjestävät ystävänpäivänä rauhanmielenosoituksen, jossa vaaditaan Venäjää vetämään pois Ukrainan rajalle viime kuukausina kokoamansa joukot. Kaikkien konfliktin osapuolten ja kansainvälisten tahojen tulee pidättäytyä tilanteen eskaloimisesta uusilla joukkojen siirroilla ja asevarustelulla. Sodanlietsonnan tilalle edellytämme neuvotteluja, asevarustelun sijaan tahdomme resurssien suuntaamista ekokatastrofin ja pandemian torjuntaan.

Mielenosoitus kokoontuu maanantaina 14.2.2022 kello 17 Helsingissä Tehtaankatu 2:ssa Pyhän Henrikin kirkon edustalla sijaitsevalla aukiolla.
Tilaisuudessa puhuu ent. sosiaali- ja terveysministeri ja pitkän linjan rauhanaktivisti Vappu Taipale.  Lauluesityksestä vastaa Merikukka Kiviharju.

Ota mukaan ystäväsi ja vaadi kanssamme rauhaa!


Joensuussa s
odanvastainen mielenosoitus
Tässä ympäristökriisin ja ydinaseiden maailmassa ei ole varaa sotimiseen. Sota ei ole ongelmien ratkaisu vaan aiheuttaja. Tuomitsemme sekä Venäjän että Yhdysvaltojen tavan eskaloida Ukrainan konfliktia.
Mielenilmaisu alkaa torilavan luona, lyhyen puheenvuoron jälkeen edetään turvavälein kävelykeskustassa ja torin ympäri. Puheenvuoro: Rony Ojajärvi
Tuo rauhantahtoinen kyltti, PACE-lippu ja / tai kavereitasi.
Torilavan edessä rauhanmielenosoituksen järjestää Joensuun rauhanryhmä.