Nallesulku Gazan lasten puolesta • Helsinki

Päiväys ja aika
05/11/2023
14:00 - 15:00


Helsinki! Liity pehmoleluprotestiin sunnuntaina 5.11. kello 14.00. Nallet ja muut lelut valtaavat Eduskunnan portaat vaatien välitöntä tulitaukoa Gazassa. BYOT solidaarisuuden osoituksena Gazan lapsille.

Tule mukaan lelumielenosoitukseen Gazan lasten oikeuksien puolesta!
Ota mukaasi nalle tai muu pehmolelu, joka asetetaan Eduskuntatalon portaille kannanottona Gazan lasten hädän välittömäksi päättämiseksi.
Lapsi menehtyy Gazassa 10 minuutin välein. UNICEFin mukaan 420 lasta kuolee tai loukkaantuu Gazassa joka päivä. Gazan väestöstä noin puolet on alle 18-vuotiaita. Yli 40 % Gazassa kuolleista siviileistä on lapsia. Kolmessa viikossa Gazassa on kuollut enemmän lapsia, kuin minään muuna vuonna maailman kaikilla konfliktialueilla yhteenlaskettuna vuoden 2019 jälkeen.
YK:n lasten oikeuksien sopimuksen mukaan jokaisella lapsella on oikeus elämään. Sopimuksen mukaan lasta on suojeltava kaikelta väkivallalta, välinpitämättömältä kohtelulta ja hyväksikäytöltä. Tällä hetkellä ihmisoikeudet eivät toteudu Gazan lasten kohdalla. Tästä huolimatta Suomi äänesti tyhjää YK:n tulitaukoa vaativaa päätöslauselmaa koskevassa äänestyksessä.
Gazan lapsilla ei ole mahdollisuutta päästä turvaan.
Vaadimme välitöntä tulitaukoa ja humanitaarisen avun toimittamista Gazaan. Vaadimme Gazan lasten ihmisoikeuksien turvaamista. Suomen hallituksen on tuomittava siviileihin kohdistuva väkivalta ja puollettava humanitaarista tulitaukoa Gazassa.
Vaadimme Gazan lasten painajaisen päättämistä välittömästi!
🐻 Tuo pehmolelu
🗓 Sunnuntaina 5.11.2023
⏱ klo 14.00
📍Eduskuntatalo
Mielenosoitus on rauhaisa ja lapsiystävällinen.