Kansainvälinen toimintapäivä Turkin sotaa vastaan Kurdistanissa, Helsinki

Päiväys ja aika
11/06/2022
14:00 - 17:00


Maailmanlaajuinen toimintapäivä Turkin sotaa vastaan Kurdistanissa ja Rojavan vallankumouksen puolustamiseksi –
Osoita solidaarisuuttasi kurdeille ja tule mukaan mielenosoitukseen Helsingin Eduskuntatalon eteen lauantaina 11.6.2022 klo 14–17!
Kun kaikki katseet ovat kääntyneet Ukrainan hirvittävään sotaan, myös Turkin armeija on 14. huhtikuuta 2022 aloittanut toisen suuren sotaoperaation hyökäten Irakin Kurdistanin alueelle. Turkin operaation ensisijainen tavoite on iskeä Kurdistanin vapausliikettä PKK:ta vastaan ja laajentaa miehitystä kurdien hallussaan pitämillään alueilla. Samaan aikaan Turkin hallitus jatkaa Pohjois- ja Itä-Syyriassa Rojavan kaupunkien, kuten Kobanen, pommittamista. Kobanen kaupunki symbolisoi erityisesti vastarintaa Isisiä vastaan.

Päivä päivältä Turkki laajentaa sotaansa alueellisesti. Piittaamatta aiheuttamastaan tuhosta Turkin ilmavoimat, taisteludroonit ja tykistö pommittavat siviilikohteita ja asuinalueita sekä selviytymiselle välttämätöntä infrastruktuuria. Erdoganin hallinto on tehnyt selväksi, että sen kasvuhakuinen sotapolitiikka ei lakkaa, vaikka se tarkoittaisi kansainvälisten lakien ja alueellisen suvereniteetin rikkomista.

Järjestäjinä toimii Helsingin Kurdistanin solidaarisuusverkosto ja Kurdien demokraattinen yhteisökeskus, NCDK.

Mielenosoitusta tukevat:
A-ryhmä, Vasemmistonuoret, Elokapinan antifasistinen ryhmä, Demarinuoret, Aseistakieltäytyjäliitto, Suomen Rauhanpuolustajat, Rhythms of Resistance Helsinki