Julkistamistilaisuus: Selvitys Suomen ja Israelin välisestä asekaupasta 2000-luvulla, Helsinki

Päiväys ja aika
17/05/2022
11:00 - 12:00


Suomen ja Israelin välinen asekauppa on aiheuttanut runsaasti kriittistä keskustelua viime vuosina. Puolustusmateriaalin vientiin ja tuontiin Israelista kytkeytyvät kysymykset Israelin valtion ja yritysten osallisuudesta Palestiinalaisalueiden miehitykseen ja käynnissä olevaan konfliktiin. Kritiikistä huolimatta maiden välinen sotilastuotteisiin liittyvä yhteistyö on lisääntynyt ja tällä hetkellä Suomi valmistelee ilmatorjuntaohjushankintaa Israelista, jonka hinta voi nousta yli miljardiin euroon.

Suomen Rauhanpuolustajien teettämä, tutkija Kari Paasosen kirjoittama julkaisu käy läpi Suomen ja Israelin asekauppaa 2000-luvulla systemaattisemmin ja yksityiskohtaisemmin kuin yksikään aikaisempi julkaisu aiheesta.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan selvityksestä eduskunnan Palestiina-ystävyysryhmän ja Suomen Rauhanpuolustajien järjestämässä tilaisuudessa tiistaina 17.5. klo 11.00 eduskunnan kansalaisinfossa (Arkadiankatu 3).

OHJELMA:
Tilaisuuden avaa eduskunnan Palestiina-ystävyysryhmän puheenjohtaja Veronika Honkasalo.
Tutkija Kari Paasonen esittelee tekemänsä selvityksen Suomen ja Israelin asekaupasta 2000-luvulla.
Kommenttipuheenvuorot esittää Amnesty Internationalin Suomen-osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson ja ICAHD Finlandin puheenjohtaja Syksy Räsänen, minkä lisäksi tilaisuuteen on kutsuttu eduskuntapuolueiden edustajia kommentoimaan selvitystä.