Ilmastoturvallisuus­festivaali • Helsinki

Päiväys ja aika
21/09/2023 - 22/09/2023
Koko päivä


Safer Climate -verkosto, Sadankomitea, Ilmatieteen laitos, Opintokeskus Sivis ja Rakkautta ja Anarkiaa-elokuvafestivaali järjestävät yhdessä Suomen ensimmäisen Ilmastoturvallisuusfestivaalin.

Tapahtuma järjestetään Ilmatieteen laitoksen tiloissa Kumpulan kampuksella Helsingissä osoitteessa Erik Palménin aukio 1.

Tarkoitus on luoda käytännön ratkaisuja ja kuvitella tulevaisuuden turvallisempaa ilmastoa.
Tervetulleeksi toivotetaan eri alojen tutkijat, kansalaisyhteiskunnan toimijat, turvallisuusasiantuntijat, taiteilijat, aktivistit, opiskelijat, opettajat ja muut aiheesta kiinnostuneet keskustelemaan ilmastonmuutokseen liittyvistä riskeistä avoimessa ja tasavertaisessa tilassa.

Torstaina 21.9. illalla juhlistetaan YK:n kansainvälistä rauhanpäivää järjestämällä Rauhaa, rakkautta ja anarkiaa -elokuvanäytös ja siihen liittyvä paneelikeskustelu yhteistyössä Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaalin kanssa.

Foorumin ohjelma rakentuu työpajojen ympärille, joiden tavoitteena on vahvistaa ja edistää eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Lisätietoja tapahtuman ohjelmasta ja osallistujahausta saa seuraamalla tapahtumasivua sekä Safer Climaten ja Sadankomitean somekanavia.

Rekisteröityminen ja osallistujahaku aukeaa elokuussa. Tapahtuman kielet ovat suomi ja englanti.

Ilmastoturvallisuusfestivaali on osa meneillään olevaa Kuluttajaosuustoimikunnan Säätiön rahoittamaa Kohti turvallisempaa ilmastoa -hanketta, jota koordinoivat Sadankomitea ja Safer Climate. Safer Climate-verkosto on osa Suomen Akatemian rahoittamaa Atmosphere and Climate Competence Center (ACCC)-lippulaivaa.

Yhteydenotot: Elina Niinimäki, elina.niinimaki@sadankomitea.fi