Hiroshima-päivä

Päiväys ja aika
06/08/2022
Koko päivä


Lauantaina 6.8. vietetään Hiroshima-päivää atomipommien uhrien muistoksi. Hiroshima-päivän tilaisuuksia järjestetään eri puolilla maailmaa.

Hiroshiman ja Nagasakin atomipommien uhreja muistetaan japanilaisen perinteen mukaan laskemalla kynttilälyhtyjä veteen. Monilla paikkakunnilla Suomessa Hiroshima-tapahtumissa on myös muuta ohjelmaa. Rauhantapahtuma järjestetään muun muassa Helsingissä, Loviisassa, Maarianhaminassa, Närpiössä, Turussa ja Vääksyssä.

• HELSINKI
Töölönlahti, Oopperan amfiteatteri kello 21.
Puhumassa kirkkoherra Riikka Reina Kallion seurakunnasta ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Fatim Diarra. Musiikista vastaa Harri Saksala-duo ja Yuko Takeda. Kynttilälyhdyt lasketaan Töölönlahteen noin klo 22. Huolehdimme ympäristöstä – tapahtuman järjestäjät ja vapaaehtoiset keräävät lyhdyt pois vedestä tapahtuman lopuksi.
Järj. Rauhanliitto, Svenska Fredsvänner i Helsingfors, Helsingin seurakuntayhtymä ja Töölön seurakunta yhteistyössä usean rauhanjärjestön kanssa.
Fb-tapahtumasivu

• JOENSUU
Itäranta 15, joenrannan niemekkeellä liikenneympyrän kohdalla (Vanhan raitin ja Penttilänkadun risteys) kello 19. Ydinsotaa vastustetaan kukkasin ja puheenvuoroin. Rony Ojajärvi esittää rauhanlaulun.
Järj. Joensuun rauhanryhmä
Fb-tapahtumasivu

• LOVIISA
Loviisan Rauhanfoorumin tuotantoa:
Monenlaista ohjelmaa kello 14 lähtien: seminaari, musiikkia, kynttiläkulkue.
Katso koko ohjelma Loviisan Rauhanfoorumin sivuilta.

• TURKU
Aurajoen ranta Aurasillan kupeessa kello 20.
Puhumassa kansanedustaja Johannes Yrttiaho, musiikkia muusikko Jaakko Palviainen.
Järj. Turun Rauhanpuolustajat
Fb-tapahtumasivu

• VANTAA
Tikkurilan kirjastopuisto kello 17.
Puhumassa aktivisti Syksy Räsänen otsikolla ”Suomi ja ydinaseet NATO-aikana: ydintalvesta ydinsuojaan” ja varavaltuutettu Elina Nykyri. Esiintymässä laulajat Riitta Leivo ja Terho Oksman. Juontaa Mauri Perä.
Tapahtuman aikoihin Tikkurilan kirjasto järjestää Hiroshima- ja rauhanteemaisten kirjojen aineistoesittelyä kirjaston pääsisäänkäynnin luona.
Järj. Vantaan Rauhanpuolustajat ja DSL:n opintokeskus.
Fb-tapahtumasivu

• VÄÄKSY
Win & Cafe Jokiranta, Melakuja 3, kello 20.30.
Puhumassa kirkkoherra Jari Laulainen, musiikkia esittävät Milja ja Marko Kungas. Kynttilöiden lasku Vääksynjokeen. Kynttilät saa paikan päältä.
Järj. Asikkalan rauhanryhmä Sari Kolsi, Yrjö Mattila ja Paavo ja Viena-Inkeri Lounela