Ei Natolle, kyllä rauhalle, Helsinki

Päiväys ja aika
15/05/2022
13:00 - 15:00


Suomen Nato-jäsenyyteen ja hakuprosessiin kriittisesti suhtautuvat tahot järjestävät mielenosoituksen Helsingissä 15.5.2022. Mielenosoitus järjestäytyy Senaatintorilla kello 13 alkaen ja marssii sieltä klo 13:30 alkaen Pohjois-Esplanadia ja Mannerheimintietä pitkin Eduskuntatalon eteen.

Tapahtumassa puhujina ovat ainakin tutkija ja vapaa kirjoittaja Arja Alho, vasemmistonuorten varapuheenjohtaja Ava Dahlvik, Rauhanpuolustajien puheenjohtaja Markku Kangaspuro ja emeritusprofessori Jyrki Käkönen. Musiikkia esittää Merikukka Kiviharju. Esiintyjien ja järjestäjätahojen listaa täydennetään ennen tapahtumaa.

Suomen kansainväliseen asemaan vuosikymmeniksi vaikuttava päätös on tapahtumassa hengästyttävällä aikataululla ilman, että kansalaisten todellista tukea sille oltaisiin mitattu kansanäänestyksessä tai eduskuntavaaleissa. Mielenosoituksen järjestäjien mielestä Venäjän hyökkäyssodan aiheuttama pelko ja oikeutettu tuohtumus eivät ole riittäviä syitä hakeutua jäseneksi sen kanssa kilpailevaan sotilasliittoon, jonka strategia perustuu viime kädessä ydinasepelotteeseen. Sen sijaan Suomen tulisi pyrkiä siviilivastarinnan, konfliktien ratkaisun ja rauhan rakentamisen suurvallaksi.

Mielenosoituksen henki on rauhanomainen, demokraattinen ja imperialismin vastainen, ja tästä syystä rasistiset, diktatuureja ihailevat tai Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa puolustelevat tahot eivät ole tervetulleita mielenosoitukseen.

Järjestämässä:
Aseistakieltäytyjäliitto
Rauhanpuolustajat
Vasemmistonuoret
Naiset Rauhan Puolesta
PAND – Taiteilijat Rauhan puolesta
Kommunistinuoret

Tukemassa:
A-ryhmä

Lisätietoja: Aseistakieltäytyjäliitto, +358 40 836 2786