Duo Rojbin Kizil & Fehime • Helsinki

Päiväys ja aika
05/08/2023
18:00 - 21:00


Kurditaustainen artistiduo esittää perinteistä kurdimusiikkia kansainvälisesti maustettuna. Kaksikko nousi somehitiksi nelisen vuotta sitten esitettyään kurdinkielisen mash-upin, jossa he yhdistivät taitavasti kymmenkuntaa kurdin- ja englanninkielistä laulua. Videota on katsottu yli 50 miljoonaa kertaa Youtubessa. Nykyisin sadat tuhannet fanit Kurdistanissa ja kaikkialla maailmassa seuraavat heitä eri somekanavilla.

Rojbin Kizil ja Fehîme ovat syntyneet Saksassa, mutta heidän sukujuurensa ovat Pohjois-Kurdistanissa Mardinin kaupungissa. Nuoresta iästään huolimatta kaksikko on työskennellyt vuosia musiikin parissa. Rojbin aloitti tembûr-musiikkisoittimen opettelun 8-vuotiaana ja piti ensimmäisiä lauluesityksiä jo 9-vuotiaana. Myös Fehîme aloitti laulamisen hyvin nuorena. Heille musiikki on ollut keino tuoda esille kurdikieltä ja -kulttuuria.

Molemmat taiteilijat opiskelevat musiikkiharrastuksensa ohessa oikeustieteitä saksalaisessa yliopistossa.

Paikka: Kalliolan setlementtitalo, Sirenius-sali, Sturenkatu 11, Helsinki

Liput 25 € Rosebudin Sivullinen-kirjakaupasta (Kaisaniemenkatu, Helsinki) tai täältä.

Tapahtuma Facebookissa 

HUOM! Rojbin Kizil & Fehîme esiintyvät myös Taalintehtaalla Norpas-festivaalilla pe 4.8. kello 19 alkavassa Verstaan iltakonsertissa, jossa lisäksi Rauhatäti ja Sähköpaimen.