Aserahat > ilmastoteot -keskustelutilaisuus, Maailma Kylässä, Helsinki

Päiväys ja aika
28/05/2022
18:25 - 18:55


Niin maailmalla kun Suomessa kasvatetaan sotilasmenoja ja panostetaan asevaraiseen turvallisuuteen yhä voimakkaammin. Ovatko nämä investoinnit kuitenkin pois esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunnasta tai pandemian kaltaisten globaalien uhkien hoitamisesta. Turvaammeko tulevaisuutemme aseilla? Mistä satsaukset ilmastotekoihin? Voimmeko me – sinä ja minä – vaikuttaa turvallisuuden ja tulevaisuuden priorisointeihin?

* * *
Aserahat > ilmastoteot -keskustelutilaisuus Maailma Kylässä -festivaalilla lauantaina 28.5. kello 18.25-18.55. Tilaisuus pidetään Helsingissä Tiivistämöllä osoitteessa Kaasutehtaankatu 1, mutta sitä on myös mahdollista seurata suoran striimin kautta festivaalin verkkosivuilta.

Lavalle keskustelemaan nousevat kestävän rauhan ja turvallisuuden edistämiseen keskittyvän ajatushautomo SaferGloben johtaja Maria Mekri ja Sadankomitean pääsihteeri Jarmo Pykälä. Keskustelun vetää Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius.

Keskustelun alussa kuullaan videopuheenvuorot Tukholman Rauhantutkimuslaitos SIPRIn johtajalta Dan Smithiltä ja European Network Against Arms Trade (ENAAT) -verkoston Laëtitia Sédoulta liittyen sotilasmenoihin, asevaraiseen turvallisuuteen sekä ilmastotekoihin.

Keskustelu käydään suomeksi, mutta videopuheenvuorot ovat englanniksi.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ohjelman tuottaa Rauhanliitto, Sadankomitea, Aseistakieltäytyjäliitto  ja Rauhanpuolustajat