Sisukkaiden lasten koti 40 vuotta, 7.9. Helsinki

Keskiviikkona 7.9. kello 17–20 Rikhardinkadun kirjaston kokoustilassa, Rikhardinkatu 3, Helsinki

Sisukkaiden lasten koti 40 vuotta

Psykologien Sosiaalinen Vastuu ja Arabikansojen ystävyysseura kutsuvat muistelemaan, mistä sai alkunsa ja miten kehittyi niiden yhteistyöjärjestö Beit Atfal Assumoud (“Sisukkaiden lasten koti”, josta käytetään englanninkielistä nimeä The National Institution of Social Care and Vocational Training).

Puhumassa toimittaja Rauli Virtanen, valokuvaaja Leena Saraste ja psykologi Sirkku Kivistö.

Rauli Virtanen seurasi vuonna 1976 Libanonin sisällissodan tapahtumia paikan päällä ja uutisoi myös Tel el-Zaatarin pakolaisleirin kohtalosta. Pitkään kestänyt piiritys päättyi leirin tuhoon ja 1500–3000 palestiinalaisen kuolemaan 12.8.1976.
Beit Atfal Assumoud (BAS) perustettiin huolehtimaan Tel el-Zaatarin verilöylyssä orvoiksi jääneistä lapsista. Leena Saraste tutustui BASiin ja sen hoiviin päässeihin lapsiin jo järjestön alkutaipaleella. Hän on kuvannut Tel el-Zaatarista pelastuneita.
Järjestöstä on kehittynyt 40 vuodessa monipuolinen palvelujen tarjoaja, joka tuntee perusteellisesti palestiinalaisten elämän Libanonissa. Lastenkotitoiminnasta alkanut järjestö tekee tällä hetkellä monipuolista psykososiaalista työtä koko Libanonin alueella auttaen palestiinalais- ja syyrialaispakolaisia, mutta myös köyhiä libanonilaisia. Sirkku Kivistö kertoo BASin sisukkuudesta tämän työn kehittämisessä.