Gazan nuorten manifesti

Fuck Hamas. Fuck Israel. Fuck Fatah. Fuck YK. Fuck UNWRA. Fuck USA! Me Gazan nuoret olemme kyllästyneitä Israeliin, Hamasiin, miehitykseen, ihmisoikeuksien polkemiseen ja kansainvälisen yhteisön välinpitämättömyyteen! Me haluamme huutaa ja särkeä tämän hiljaisuuden, epäoikeudenmukaisuuden ja välinpitämättömyyden muurin. Aivan kuten Israelin F16 särkee äänivallin, me haluamme huutaa koko sielumme voimalla lopettaaksemme tämän valtavan meitä kuluttavan turhautuneisuuden, joka johtuu tästä helvetillisestä tilanteesta, jossa elämme. Olemme kuin täit kahden naulan välissä, painajaisessa painajaisen sisällä. Ei toivoa, ei vapautta. Olemme kyllästyneet olemaan nalkissa tässä poliittisessa tilanteessa. Kyllästyneitä hiilentummiin öihin hävittäjien pyöriessä kotiemme yläpuolella. Kyllästyneitä syyttömien maanviljelijöiden ampumisiin suojavyöhykkeillä heidän yrittäessään huolehtia maistaan. Kyllästyneitä ase kädessä edestakaisin voimansa tunnossa käveleviin parrakkaisiin miehiin ja heidän valtansa väärinkäytöksiin heidän pahoinpidellessäään tai pidättäessään mieltään osoittavia nuoria. Kyllästyneitä häpeän muuriin, joka erottaa meidät muusta maastamme ja pitää meidät vangittuina postimerkin kokoisella maa-alueella. Kyllästyneitä siihen, että meidät kuvaillaan terroristeina, kotikutoisina fanaatikkoina, joilla on räjähteitä taskussa ja pahuutta katseessa. Kyllästyneitä kansainvälisen yhteisön välinpitämättömyyteen, niin sanottujen asiantuntijoiden ilmaisemaan huoleen ja päätöslauselmien laatimisiin, jotka eivät pelkuruudessaan vahvista mitään josta he olisivat yhtä mieltä. Kyllästyneitä paskamaiseen elämään, jossa meitä pidetään joko Israelin vankiloissa tai pahoinpidellään Hamasin taholta muun maailman välinpitämättömyyden keskellä.

Vallankumous kasvaa sisällämme, valtava tyytymättömyys ja pettymys, joka tuhoaa meidät ellemme löydä tämän energian purkamiseen kanavaa, joka haastaisi vallitsevan status quon ja antaisi jonkinlaista toivoa. Viimeinen pisara, joka sai sydämemme hakkaamaan kiihkeästi turhautumisesta ja epätoivosta, oli 30. marraskuuta, kun Hamasin virkailijat tulivat Sharek Youth foorumiin – joka on johtava nuorten järjestö (www.sharek.ps) – agressiivisina aseineen ja valheineen. He heittivät kaikki ulos. Toiset vangittiin ja Sharekin työskentely kiellettiin. Muutaman päivän päästä mielenosoittajia Sharekin edessä hakattiin ja joitakin pidätettiin. Me todella elämme painajaisessa. On vaikea löytää sanoja kuvaamaan sitä painetta, jonka alla elämme. Selviydyimme juuri ja juuri operaatio Valetusta lyijystä, jossa Israel pommitti meiltä paskat housuun ja tuhosi tuhansia koteja ja vielä suuremman määrän elämiä ja haaveita. He eivät pääseet eroon Hamasista, kuten oli tarkoitus, mutta he todellakin pelottelivat meidät loppuelämäksemme ja jättivät traumaperäisen stressihäiriön kaikille – etenkään, kun ei ollut mitään paikkaa, minne olisi voinut paeta.

Täällä Gazassa meitä pelottaa, että meidät pannaan vankilaan, kuulustellaan, lyödään, kidutetaan, pommitetaan, tapetaan. Meitä pelottaa elää, koska jokainen askel pitää miettiä ja ottaa harkitusti. Kaikkialla on rajoituksia. Me emme voi liikkua kuten haluaisimme. Sanoa mitä haluaisimme. Tehdä mitä haluaisimme. Joskus emme voi edes ajatella mitä haluamme, koska miehitys on valloittanut aivomme ja sydämemme niin kauhealla tavalla, että se sattuu ja saa meidät haluamaan vuodattaa loputtomia pettymyksen ja vihan kyyneliä!

Me haluamme kolmea asiaa: Me haluamme olla vapaita. Me haluamme kyetä elämään normaalia elämää. Me haluamme rauhaa. Onko se liikaa pyydetty? Me olemme nuorista ihmisistä koostuva rauhanjärjestö Gazassa ja muualla, emme lepää ennen kuin totuus Gazasta on kaikkien tiedossa koko maailmassa ja sellaisella tasolla, ettei hyväksyttyä hiljaisuutta ja räikeää välinpitämättömyyttä enää sallita.

Tämä on Gazan nuorten manifesti muutoksen puolesta!

Me aloitamme tuhoamalla miehityksen, joka ympäröi meitä. Me vapaudumme tästä henkisestä eristyksestä ja saavutamme arvokkuutemme ja itsekunnioituksemme takaisin. Me kannamme päämme pystyssä, vaikka kohtaammekin vastarintaa. Työskentelemme päivin ja öin muuttaaksemme nämä surkeat olosuhteet, joissa elämme. Me rakennamme unelmia sinne, missä kohtaamme muureja.

Me toivomme ainoastaan, että sinä – kyllä, juuri sinä joka luet tätä julkilausumaa juuri nyt! – voisit tukea meitä. Jotta tietäisit miten, ole hyvä ja kirjoita seinällemme tai ota meihin suoraan yhteyttä: freegazayouth@hotmail.com

Me haluamme olla vapaita, me haluamme elää, me haluamme rauhaa.

VAPAUTTAKAA GAZAN NUORET!

Gaza Youth Breaks Out

http://gazaybo.wordpress.com